Populatia comunei Berceni in crestere – extindere statii de metrou

Domnul Primar al sectorului 4 Bucuresti declara:

În următorii 20 de ani, populația comunei Berceni va crește de opt ori, de la aproximativ 8.000 de rezidenți, câți sunt în prezent, la 65.000 de persoane, cât este estimarea experților pentru anul 2040.
Mare parte dintre acești oameni vor lucra în Sectorul 4 sau în București, ceea ce înseamnă că în fiecare zi ne vor tranzita sectorul.
Pentru ca aceștia să își lase mașinile acasă și sectorul nostru să aibă un trafic cât mai fluent și un aer cât mai curat trebuie să dezvoltăm din timp infrastructura de transport în comun, mai exact cea ecologică, rapidă și anume metroul. De aceea vom prelungi magistrala M2 până în comuna Berceni!
Noul traseu va avea trei kilometri și va deservi aproximativ 10.000 de călători pe zi.

Loading

Metrou Comuna Berceni

Berceni va fi prima comună din România în care va ajunge metroul. Cea mai aglomerată magistrală din București, M2, se extinde cu o stație anul viitor și ulterior ar urma să fie prelungită la suprafață până în Berceni.

Nu este singurul plan al Metrorex. Compania anunță extinderea rețelei de metrou și spre Aeroportul Băneasa și Pantelimon.

Deocamdată, cele două proiecte sunt blocate în licitații și contestații.

Extinderea liniei de metrou M2 cu o stație de la Berceni spre centură – un parteneriat al primăriei Sectorului 4 cu Metrorex, ar trebui să dezvolte zona și să convingă oamenii să renunțe la mașini.

Linia de metrou de suprafață care se construiește pe lângă Șoseaua Berceni va avea o lungime de 1,6 kilometri și va costa peste 45 de milioane de euro. Tot aici se se va construi și o parcare de tip park and ride.

Când va fi gata, șoferii își vor lăsa mașina în parcare și vor continua drumul spre București cu metroul.

Autoritățile au reușit să atragă fonduri europene pentru această linie. Stadiul lucrărilor a ajuns la 30 la sută. Până acum a fost săpată fundația și a fost ridicat scheletul de beton al stației.

Proiecte blocate în contestații

În ciuda unor utilaje care se mai stric, muncitorii au reușit să depășească termenele cu 50 de zile, susțin autoritățile. Noua stație de metrou se va numi Tudor Arghezi și va fi gata în 2022.

Apoi, autoritățile vor să extindă Magistrala 2 cu încă două stații, până în comuna Berceni. Astfel, localitatea Berceni ar fi prima comună din România cu metrou. Linia nu va putea fi construită pe toată distanța la suprafață și, cel mai probabil, muncitorii vor săpa un tunel sub centură. Dar nu este singurul plan.

Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex: “Interesul Metrorex este să atragă cât mai multe investiții și să se extindă rețeaua. Ca atare – pentru M6 și pentru M5 și pentru M4 vom apăsa pedala de accelerație”.

Însă extinderea magistralelor M5 și M6 nu a depășit stadiul de proiect pe hârtie. Pe linia M5, de la Eroilor spre Pantelimon, licitația pentru proiectare este blocată în contestații.

La fel și pe linia M6 spre Băneasa, unde licitația a ajuns la desemnarea unui constructor și s-a blocat în contestații. Directorul Metrorex nu știe când s-ar putea semna contractele.

Metroul din București mai are o problemă, mai ales după extinderea spre Drumul Taberei. Există deja un contract de achiziție a 30 de garnituri, dar primele 13 ar urma să sosească abia în 2023, anunță responsabilii.


sursa: stirileprotv.ro

Contact

tel.:

 +40767 51 51 61

Str. Scolii nr.2, Berceni, Ilfov

e-mail:

contact@vertical-imob.ro

Despre noi

Ofertele noastre acoperă întreaga zona imobiliară, de la parcele pentru construirea de locuințe, până la case, vile la cheie în zona de sud Berceni – Bucuresti – Ilfov.

Newsletter

Fii la curent cu noutățile noastre:

© 2023 – VERTICAL IMOB. All rights reserved.